Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 10°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 9°C
























Düzce'deki hayvan konukevi “can dostlara” ev sahipliği yapıyor

Düzce'deki hayvan konukevi “can dostlara” ev sahipliği yapıyor
26 Ocak 2024 17:40
161
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce'de 16 bin metrekare alan üzerine kurulu hayvan konukevinde "can dostlara" hizmet veriliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 5 yıldır hizmet veren hayvan konukevinde sahipsiz hayvanların ıslah ve rehabilite edilmelerine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Faruk Özlü, sahipsiz hayvanlara ilişkin ihbarların anında değerlendirildiğini ve gerekli tedavilerinin yapıldığını belirtti.

Toplamda 16 bin metrekare alan üzerine kurulu, 350 hayvan kapasiteli tesisin işleyişiyle ilgili bilgi veren Özlü, şunları kaydetti:

"Kapalı alandaki kafeslerimiz yerden ısıtma sistemiyle donatıldı. Saldırgan ırklar ayrı bir yerde, ampute edilmiş ya da tedavi gerektirenler ayrı, terk edilmiş yavrular ayrı yerlerde, anne ve yavruları ayrı yerlerde muhafaza ediliyor. Mevsim şartlarına göre bu can dostlarımız için doğal yaşam alanı da oluşturduk, orada bakımlarını yapıyoruz. Ancak en önemli nokta; tedavi gerektirmeyen sağlıklı olan sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemlerini tamamladığımızda aldığımız yere bırakmamız gerekiyor. Bakın, onların uyutulması gibi bir konu mümkün değildir. Bu yaklaşım insani değildir, zaten yasal olarak da bütün süreç belirlenmiştir."

Tesiste yürütülen tedavi süreçlerinden de bahseden Özlü, "Tesisimizdeki teknik ekiplerimizi güçlendirdik. Teknik donanımlarımızı yeniledik. Her gün 15 kısırlaştırma, 25 genel tedavi ve 25 parazit aşısı uygulaması yapılıyor. Tesiste 33 personelimiz bulunuyor. 5 milyon lira değerinde 2019 yılında kullanıma başladığımız bu tesiste can dostlarımızın yaşamına destek olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.